Tuotetyypit ja mittakaavat

Meitä mini-intoilijoita on monenlaisia ja siksi tuotevalikoimassa on saatavilla erityyppisiä tuotteita. Osa tykkää valmistaa ja tuunata huonekaluja oman näköiseksi ja käsillä tekeminen on iso osa harrastamista. Osa haluaa laittaa uudet löydöt suitsaitsukkelaan paikalleen ja nauttia heti miltä huoneessa näyttää. Tai molempi parempi!

Tuotetyyppi on mainittu aina tuotteen tiedoissa.

 

READY = tuote on viimeistelty valmiiksi ja sen voi sijoittaa omaan minimaailmaan
heti.

DIY = tuotetta ei tarvitse koota, mutta voit maalata ja / tai tuunata sen haluamallasi
tavalla.

KIT = kitti, koottava tuote tai rakennussarja. Pakkauksen mukana tulee kaikki
tarvittavat tuotteen osat ja koontiohjeet suomeksi ja englanniksi. Lisäksi tarvitset todennäköisesti kotoa helposti löytyviä apuja, kuten sakset, paperia, tai maalia. Kokoamisessa tarvitaan sorminäppäryyttä sekä mielikuvitusta. Tarvittavat lisätarvikkeet on mainittu tuotetiedoissa.

 

Mittakaavan pohtiminen voi olla joskus haastavaa. Löysin kivan talon, mistä tiedän mitä mittakaavaa se on? Lähtökohtaisesti huonekorkeudesta voi päätellä jotain, mutta ne voivat vaihdella, kuten eri aikoina rakennetuissa 1:1 taloissakin. Yksi vinkki on myös mitata oven korkeus. 

*Nykyaikaisen 1:1 oven korkeus on monesti 200cm.

*1:6 maailmassa oven korkeus on 33,3cm (200:6=33,3). Nuken pituus n. 29cm.

*1:12 maailmassa se on 16,6cm (200:12=16,6). Nuken pituudet vaihtelevat tekijän mukaan, mutta 170cm henkilö on 1:12 maailmassa 14,2cm.

*Lundby taloissa oven korkeus on 13cm (vaikkakin laskennallisesti 200:16=12,5cm). Nuken pituus on n. 11cm.

Jos sisustaminen tuntuu alkuun hankalalta, suosittelen aloittamaan isommista huokaluista; sänky, kaappi, tuoli yms. Niistä on helppo nähdä miten huonekalu asettuu huoneen mittasuhteisiin. Vähitellen silmä kertoo millainen näyttää hyvältä ja sopivalta ja tiukkapipoisen mittailun voi heittää pois. Jotkut jopa harrastavat niin rennolla kädellä etteivät mieti mittasuhteita ollenkaan. Voit harrastaa juuri sillä tapaa kuin sinusta tuntuu oikealta. Meitä on monenlaisia ja ihana niin!