meistä

Kuka?

Olen Heli, TaM. Olen tehnyt aina kaikkea käsilläni; neulonut, ommellut, sahannut, lapioinut ja siksi minimaailmojen rakentaminen tuntuu luontevalta jatkumolta, mutta kuitenkin ihan uudelta. Minihommissa on ihana heittää arkirealismi pois, ei tarvitse miettiä kestääkö seinämaali kostealla pyyhkimistä tai onko takan ympäristö paloturvallinen. Mieluisinta on materiaalien ja valmistustapojen vaihtelumahdollisuus. Mitä tahansa voi tehdä mistä tahansa!

Ja välillä olen miettinyt, miten satuinkin avaamaan oven tähän ihmeelliseen minimaailmaan, joka on melkolailla vienyt mennessään. Ovi aukesi, kun lapset eivät enää halunneet leikkiä Lundby –talolla, joten perin ensimmäisen taloni heiltä. Tapetoin seinät, tein puulattiat, tuunasin portaikon ja kaikki pinnat uusiksi. ”Remontin” ohessa tein muutamia huonekaluja pahvista, puutikuista ja muusta kotoa löytyneestä materiaalista. 

 

 

Heli ja hänen ensimmäinen Lundby -talonsa Naivismin Talvi -näyttelyssä Iittalassa tammikuussa 2023.

 

 

Mikä skylark miniatures?

Huonekaulujen valmistaminen kierrätysmateriaaleista on todella mukavaa ja on ihana keksiä roskasta uutta, mutta joskus haluaisi päästä helpommalla ja hypätä suoraan tuunausvaiheeseen, jossa huonekalun runko on jo valmiina ja voi vain antaa mielikuvituksen lentää minkä värisenä tai tyylisenä kalusteen tuo eloon.

Olin alkanut rakentantaa omaa Lundby -tönöäni menneen aikakauden tunnelmaan; kodikasta ranskalaista ”chateau” tyyliä rennolla meiningillä. Tämän tyylisiä huonekaluja ei vain löytynyt tässä koossa. Päätin kokeilla niiden suunnittelua ja valmistusta itse kotona jo olleella 3D –tulostimella. Ensimmäinen suunnittelemani huonekalu oli sänky. Oli mahtava tunne, kun tuote muuttui tietokoneen ruudulta kädessäni olevaksi kalusteeksi. Näin heti millaiseksi tuunaan sängyn, vähän kulahtaneeksi ja petivaatteiksi pehmoiset ja kutsuvat lakanat ja tyynyt ja lisäksi virkattu villapeitto. Mieleeni tuli, että jos itse ilahduin tästä näin paljon, voisinko tarjota samaa fiilistä muillekin?

Korona-aikana myyntitapahtumia järjestettiin rajoitetusti, mutta onnistuin varaamaan paikan minimarkkinoilta. Tapahtumassa sain positiivisia kommentteja 1:16 -koon tuotteistani, mutta moni kaipaili niitä isommassa 1:12 -koossa. Kaikki silloin valikoimissa olleet huonekalut skaalattiin vähitellen isompaan kokoon ja nyt kaikki huonekalut tehdään lähtökohtaisesti kahdessa koossa. Nyttemmin on toivottu myös 1:6 kokoa ja sitä tehdään nyt vähitellen. Valikoimaa on täydentämässä nyt myös piensisustustuotteita ja tuunattavia huonekaluja ruotsalaiselta Lampverkstadilta. Osallistun säännöllisesti minimarkkinoille, jotta pääsen tapaamaan teitä muita mini-intoilijoita.

Ihanaa, että meillä on yhteinen minimaailma!